Lezing over Piekolie in De Burght door Transition Town Nederland

 transitiontownvollenhove 20 oktober 2014Geen categorie

De lezing ging over het achterliggende gedachtegoed van de Transition Towns en de doelstelling van de avond was om met elkaar op lokaal niveau na te gaan denken over alternatieve energiebronnen. Maar ook over hoe ga je nu met energie om, hoeveel fossiele brandstof hebben we eigenlijk nog en hoe kun je op lokaal niveau energie neutraal worden. Het moge duidelijk zijn dat een dergelijk vraagstuk niet door één of een paar mensen is op te lossen. Er zijn al veel initiatieven, die ieder kleinschalig en onafhankelijk werk doen. De kracht van het web van de Transition Towns is dat er gebruik gemaakt kan worden van een groter netwerk, ervaringen die kunnen worden gedeeld. Hierdoor kan er op lokaal niveau een krachtiger initiatief worden neergezet in samenwerking met de plaatselijke middenstand en de gemeente. Klein denken vanuit een groter geheel, niet ieder voor zich, maar samen in ontwikkeling. Op weg naar een duurzame wereld voor ons allemaal. De eerste stap is nu gezet. We zijn er nog lang niet, maar wie geen dromen heeft, zal nooit iets bereiken.

Er heeft zich een kleine groep aangemeld uit Vollenhove en omgeving. Op maandagavond 27 oktober om 19.30 zal in Nieuw Clarenberg de eerste kennismakingsavond plaatsvinden.