Workshop: Tandpasta maken

 transitiontownvollenhove 16 november 2014Geen categorie

Eén van de doelstellingen van de Transition Towns in het algemeen is om een proces van bewustwording in gang te zetten om gezond te leven en mensen kennis met elkaar te laten delen. Je kunt via internet van alles aan informatie vinden, maar soms is het even nodig om iets onder de aandacht te brengen. Door eigen ondervinding en samen iets te doen, kom je tot verrassende nieuwe conclusies.

Tanden poetsen is niets nieuws en de keuze in reguliere tandpasta is enorm. Wat minder aandacht krijgt is wat we nou eigenlijk twee of drie keer per dag in onze mond stoppen. We gebruiken het op goed vertrouwen, maar weten vaak niet wat voor zoetstoffen en conserveringsmiddelen er in zitten. Verder kun je er over nadenken om minder afval te produceren door geschikte, reeds gebruikte, potjes te bewaren. Het doel van deze workshop is om een alternatief te bieden voor mensen die bewust met lichaamsverzorging en het milieu bezig zijn. Bijkomend voordeel is ook nog dat het goed voor de portemonnee is.

Tijdens deze Open Avond van Transition Town Vollenhove, wordt informatie gegeven over de werking van de ingrediënten en we gaan samen aan de slag om tandpasta te maken. Het basis bestanddeel is kokosolie, waar verschillende natuurlijke kruiden aan worden toegevoegd. Veilig voor kinderen, maar ook voor mensen met een slechte gezondheid die geen extra belasting in het lichaam kunnen gebruiken.