Het Eghte Venose Kookboek

Transition Town Vollenhove heeft goed nieuws: Sinds 16 januari 2015 zijn we te vinden op de 1e verdieping van De Voorpoort:  ‘Het Lokaal’. Dat willen we vieren met de lekkerste recepten uit Vollenhove die worden gebundeld in een echt kookboek. Op z’n oud Hollands geschreven als ‘Eghte’. Hiermee wordt een knipoog gegeven naar de oudere generatie, die nog heel wat culinair erfgoed onder het kussen heeft liggen.

De achterliggende gedachte is om de betrokkenheid van de mensen, jong en oud, te stimuleren en met z’n allen achter een gezamenlijk doel te staan. Het is niet beslist noodzakelijk dat je woonachtig bent in Vollenhove. Het is ook goed als je er bent opgegroeid, of je woont net buiten Vollenhove. 

Misschien weet je nog een oud recept van je oma of tante die in Vollenhove woonde, als het maar een link met Vollenhove heeft. Het hoeven trouwens niet alleen ‘ouderwetse’ recepten te zijn. 

Je kunt de recepten inleveren via onderstaand mailadres of in de boxen die klaarstaan in ‘Het Lokaal’ en Nieuw Clarenberg. Vergeet vooral niet je naam, mail of adres en telefoonnummer in te vullen. Wie weet wordt jou recept wel benoemd tot het lekkerste of leukste recept. 

De recepten worden t.z.t. door een vakkundige jury beoordeeld. Aan de winnaar zal een leuke attentie worden overhandigd en de kans op een eervolle vermelding in het kookboek.

 Daarna worden de recepten in een mooi boek vormgegeven.