NL Doet project 2020 – Transition Town Vollenhove doet mee

iedereen aan de – makkelijke – moestuinbak

De geplande NL Doet dag dit jaar in mei op de Permacultuur Tuin in Vollenhove kon helaas vanwege de Corona omstandigheden niet doorgaan. Maar de materialen waren al besteld en de voorbereidingen getroffen.

Met minder mensen dan oorspronkelijk gepland, is het toch gelukt om de bakken eigenhandig in elkaar te zetten.  Hierdoor konden de bakken deze zomer al in gebruik worden genomen.  Het idee voor de verhoogde moestuinbakken kwam voort uit de behoefte van een aantal mensen die graag in de tuin werken, maar lichamelijk wat beperkingen ondervonden. Met deze bakken hoopt het team de Permacultuur Tuin voor meer mensen toegankelijk te maken.

Op dinsdag 27 oktober vond het officiële openingsmoment plaats. Groen Links Raadslid Aletta Makken kwam hoogstpersoonlijk het lintje doorknippen, onder toeziend oog van bestuursleden Ilja Oosterhof en Marja Geerdink. Wederom waren de Corona maatregelen de reden om niet groots uit te pakken.

Met de plaatsing van de nieuwe moestuinbakken is het begin gezet voor een nieuw beleid om de tuin nog meer open te stellen voor een bredere doelgroep. Er is dit jaar door alle omstandigheden flink wat achterstand op de tuin ontstaan. Ook daar worden voorbereidingen getroffen om het in 2021 anders aan te pakken. We hebben al vaker laten zien dat we beschikken over een veerkracht. De belangrijkste drijfveer hierin is dat we met elkaar nog steeds geloven in de basis principes van het Permacultuur gedachtengoed. Dat we willen zorgen voor een gezonde aarde, respect hebben voor elkaar en dat we de weelde samen delen.