NL Doet zaterdag 29 mei 2021 – Permacultuur Tuin Vollenhove

samen op het (houtsnippers)pad –

 

De Permacultuur Tuin heeft de afgelopen paar maanden een ware metamorfose ondergaan. Dank zij de inzet van het team van Transition Town Vollenhove en hulp van een aantal sterke mannen kon er flink wat werk worden verzet. Met een nieuw plan kon door middel van een structurele aanpak veel werk worden uitgevoerd.

 

Op de NL Doet dag gaan we samen aan de slag om houtsnippers op de paden aan te brengen. Door het leggen van de houtsnippers wordt het bijhouden van de paden in de toekomst beter beheersbaar. Het wordt ook overzichtelijker, zodat er – rekening houdend met Corona maatregelen – het komende seizoen weer rondleidingen en andere activiteiten kunnen worden georganiseerd.

 

Op de Permacultuur Tuin is een kleine kerngroep werkzaam die graag kennis wil delen en anderen wil inspireren over anders tuinieren. Dit jaar is een nieuwe opzet gemaakt met verschillende “tuinkamers”. Het idee hierachter is om het voor meer mensen laagdrempeliger te maken om te participeren. Het uitgangspunt is om met de natuur mee te tuinieren en gebruik te maken van meerjarige en eenjarig planten. Ook het bewust laten uitbloeien van verschillende groentes hoort hierbij.

 

Met de nieuwe indeling wordt het voor mensen aantrekkelijker om mee te doen. Voor ieder wat wils: de bloemblad bedden voor groenten, de Idylle voor de vlinders en bijen, de toekomsttuin voor de kinderen, de verhoogde moestuinbakken voor wie niet zo goed laag bij de grond kan werken en de kruidenspiraal voor de creatieve tuinders.

 

Aanmelden voor de NL Doet dag kan per mail: info@transitiontownvollenhove.nl.
We beginnen om 10.00 uur. Er is koffie, thee met wat lekkers en een goed verzorgde lunch.

Een afspraak maken om de tuin op een ander moment te bezoeken mag ook.
Voor meer informatie
www.transitiontownvollenhove.nl