Eigen projecten

Kuieren naar kruiden

 

Wat doen wij?

Stichting Transition Town gaat een serie van 4 wandelingen organiseren in 2021.
Deze zullen coronaproof plaatsvinden.
De wandelingen zullen op diverse locaties in onze omgeving, de Kop van Overijssel, plaatsvinden.
Tijdens de wandelingen leer je over kruiden een eetbare planten in onze eigen natuur.

Vuur en soep

 

Wat doen wij?

Eten en gezelligheid zijn basis ingrediënten om mensen met elkaar te verbinden. De basis van de soep is water en bouillon, dat nemen we van huis mee en de rest plukken we uit eigen tuin. Samen in de soep roeren en er ontstaat vanzelf een leuk gesprek. Heel belangrijk om de sociale contacten op deze manier te versterken.

Taal in de Tuin

 

Wat doen wij?

Mensen met een taalachterstand of migratie achtergrond ondersteunen wij  door samen de handen uit de mouwen te steken terwijl we hun spreekvaardigheid kunnen oefenen. Dit doen wij  in samenwerking met andere stichtingen binnen onze gemeenschap waaronder Taalpunt
Tegelijkertijd halen we deze mensen uit een isolement en ontwikkelen we sociale vaardigheden.

Workshops | lezingen | films

 

Wat doen wij?

Wij geven workshops en lezingen en vertonen interessante films.
Daarnaast nodigen wij  bijzondere sprekers uit om ons bij te praten over diverse thema’s.

 

Rondleidingen

 

Wat doen wij?

Eén van de doelstellingen van Transition Town is om kennis en inspiratie met elkaar te delen. Dit doen wij graag door rondleidingen te geven op de Permacultuur Tuin. Neem contact met ons op voor een afspraak, dan kunnen wij met inachtneming van de Corona maatregelen een kleine groepsrondleiding geven, of één op één.

 

Makkelijke moestuinbakken

 

Wat doen wij?

In 2020 is met behulp van NL Doet een project gestart met verhoogde moestuinbakken. De achterliggende gedachte hiervoor is om het voor mensen met lichte lichamelijke beperkingen wat gemakkelijker te maken om toch deel te nemen aan de werkzaamheden in de tuin. Deze vraag kwam vanuit de eigen werkgroep en we hopen hierdoor in de toekomst een bredere doelgroep te kunnen bereiken.