Hoe verloopt een SVOH subsidie aanvraag?

Hoe verloopt een SVOH subsidie aanvraag

Ben jij de trotse eigenaar van één of misschien wel van meerdere huurwoningen? In dat geval is de kans ontzettend groot dat je ervoor zal willen kiezen om op een bepaald moment te gaan investeren in bijvoorbeeld duurzamer wonen. Het verbeteren van de duurzaamheid van je huurwoningen is voor alle betrokken partijen een interessante keuze. Dit gezegd hebbende is het vaak de niet onaanzienlijke investering die eraan verbonden is welke ervoor zorgt dat veel verhuurders toch enigszins worden afgeschrikt. Geldt dat ook voor jou? In dat geval zal je mogelijks toch overhaalt kunnen worden door de mogelijkheid om een SVOH subsidie aanvraag in te kunnen dienen. Alles wat je over deze subsidie aanvraag graag wil weten ontdek je meteen hieronder. 

Wie kan een SVOH subsidie aanvraag indienen? 

Laat ons in eerste instantie even kijken naar de partijen die ervoor kunnen kiezen om een SVOH subsidie aanvraag in te dienen. Het gaat hierbij om mensen die eigenaar zijn van maximaal honderd huurwoningen die vallen onder de zogenaamde liberalisatiegrens. 

Daarnaast is het zo dat ook verhuurders van huurwoningen boven de libersatiegrens over de mogelijkheid beschikken om deze subsidie aan te vragen. Dit echter op voorwaarde dat de huurprijs nog onder die grens viel op het ogenblik dat de huurovereenkomst werd afgesloten. Let op, er is een verschil in de hoeveelheid aanvragen van toepassing.

  • Verhuurders onder categorie 1 mogen tot 50 aanvragen voor diverse woningen indienen;
  • Verhuurders onder categorie 2 mogen voor een onbeperkt aantal huizen aanvragen indienen;

Door een SVOH subsidie aanvraag mogelijk te maken willen wil de overheid ervoor zorgen dat verhuurders sneller kiezen voor een investering in het duurzamer maken van hun woning. Dit komt niet alleen de waarde van de verhuurwoning ten goede, bovendien spreekt het voor zich dat er op deze manier ook voor de huurders een niet onbelangrijk voordeel wordt gecreëerd. 

Wanneer kan je een dergelijke subsidie aanvraag indienen? 

Een SVOH subsidie aanvraag kan worden ingediend wanneer je van plan bent om tal van verschillende werkzaamheden uit te laten voeren. Het kan hierbij dan gaan om bijvoorbeeld:

  • Spouwmuurisolatie;
  • Dak- of vloerisolatie;
  • Gevelisolatie;
  • Vloer- of bodemisolatie;
  • De plaatsing van hoog rendement glas;

Wist je dat er bovendien ook voor het realiseren van zogenaamde balansventilatie een dergelijke subsidie kan worden verkregen? Het mag hoe dan ook duidelijk zijn, ben je van plan om de huurwoningen waar jij eigenaar van bent te verduurzamen? Dan kan de SVOH subsidie je op dat vlak absoluut voorzien van verschillende interessante voordelen. 

Ook voor jou mogelijks zeer interessant om te overwegen!

Ben je verhuurder van één of meerdere huizen? Dan zal je tot de vaststelling komen dat het indienen van een SVOH subsidie aanvraag met zekerheid de moeite waard zal zijn. Op deze manier kan je immers niet rekenen op één, maar wel op twee concrete voordelen. Het gaat hierbij om de volgende:

  • Je kan het investeringsbedrag verlagen waardoor ze toegankelijker wordt; 
  • De terugverdientijd kan worden ingeperkt door de subsidie je ontvangt;

Naast bovenstaande heeft de informatie hierboven op deze pagina eveneens duidelijk gemaakt dat een SVOH subsidie aanvraag niet zomaar kan worden ingediend voor één, maar wel voor meerdere huurwoningen. Zo kan je per huurwoning waar je eigenaar van bent rekenen op dezelfde voordelen. 

Hoe verloopt een SVOH subsidie aanvraag?
Schuiven naar boven